О динамической задаче оптимального разбиения множеств с интегральными ограничениями - Киселева, Е.М.; Коряшкина, Л.С.; Шевченко Т.А. (Проблемы управления и информатики, 2013)
Представлено математичну модель динамічної задачі оптимального розбиття множини із простору EnE_nEn з сумісними обмеженнями на розбиття та фазову змінну. Метод розв’язання цієї задачі розроблено на основі необхідних і достатніх умов оптимальності. Наведено чисельний алгоритм розв’язання представленої задачі і результати обчислювальних експериментів. The mathematical model of the dynamical optimal partitioning problem of the set from the space EnE_nEn with joint restrictions on partition and phase variable is presented. The method of solving this problem is based on the necessary and sufficient conditions of optimality. A numerical algorithm for solving this problem and the results of computational experiments are given.