Эффективные по точности алгоритмы аппроксимации функций некоторых классов рядами Фурье - Задирака, В.К.; Коломыс, Е.Н.; Луц, Л.В.; Людвиченко, В.А.; Мельникова, С.С. (Проблемы управления и информатики, 2013)
Побудованo ефективні за точністю алгоритми апроксимації функцій деяких класів рядами Фур’є та отримано оцінки їх похибок. Запропоновані алгоритми використовують для обчислення коефіцієнтів Фур’є оптимальні за точністю та близькі до них квадратурні формули обчислення інтегралів від швидкоосцилюючих функцій. Effective with respect to accuracy algorithms for functions of some classes approximation by Fourier series are constructed and estimates of their errors are obtained. The proposed algorithms use for Fourier coefficients calculation optimal by accuracy and close to them quadrature formulas for computing integrals of quickly oscillating functions.