Некоторые аспекты моделирования в управлении процессом формирования контингента студентов вуза как актуальной проблемы экономики образования - Литвин, О.Н.; Ярмош, Е.В. (Проблемы управления и информатики, 2013)
Розглянуто методи моделювання процесу формування контингенту студентів ВНЗ за допомогою операторів інтерполяції та інтерлінації залежно від ціни навчання та рейтингу вишу. Побудовані залежності можуть бути використані для прийняття управлінських рішень щодо встановлення ціни, оптимальної з точки зору максимізації плану прийому студентів. Отримано залежність ціни освітніх послуг від рейтингу вишу в умовах перехідної економіки та стійкого розвитку. The paper deals with modeling of the formation of a students’ number of higher educational institution using the interpolation and interlination operators depending on the cost of education and university rankings. The dependences can be used in making management decisions about the pricing, optimal from the point of maximizing plan for the students’ number. The dependence of the educational services’ cost on the university rating in condition of economic transition and sustainable development is obtained.