Об отслеживании программной траектории колесным транспортным роботом - Ларин, В.Б. (Проблемы управления и информатики, 2013)
Наведено алгоритм синтезу системи стабілізації триланкового колісного транспортного робота, що розглядається як керована механічна система з неголономними зв’язками. Описано алгоритм синтезу слідкуючої системи, в якому корекція програмного сигналу не пов’язана з операцією диференціювання. Ефективність запропонованих алгоритмів показано на прикладі. The algorithm of synthesis of stabilization system of the three links wheeled transport robot, which is considered as controlled mechanical system with nonholonomic constraints, is presented. The synthesis algorithm of tracking system in which, the correction of a program signal is not connected with operation of differentiation is considered. Efficiency of the offered algorithms is shown on the example.