Анализ автоматных моделей, определенных на многообразиях над конечным кольцом - Скобелев, В.В. (Проблемы управления и информатики, 2013)
Досліджено автоматні моделі, визначені над скінченним кільцем на багатовиді з алгеброю та на параметризованому багатовиді із заданою множиною траєкторій. Визначено гомоморфізми вказаних структур. Встановлено, яким чином гомоморфізм однієї структури на іншу дає змогу за автоматною моделлю, яку задано на початковій структурі, побудувати її гомоморфний образ, визначений на результуючій моделі. Охарактеризовано множини групових автоматів, автоматів зі станами-джерелами, автоматів зі станами-стоками, автоматів, які мають стани-близнюки, та 1-діагностовних автоматів. There are analyzed automata models determined over finite ring on variety with algebra and on parametrized variety with prescribed set of trajectories. Homomorphisms of pointed structures are determined. It is proposed some method of exploring this homomorphism for design for any automata model determined in initial structure its image determined in resulting structure. The sets of group automata, automata with source-states, automata with flow-states, automata with twins-states and automata with 1-distinguishable states are characterized.