Эффективные альтернативы задач принятия решений с нечетким множеством отношений предпочтения - Мащенко, С.О.; Бовсуновский, А.Н. (Проблемы управления и информатики, 2013)
Запропоновано метод розв’язання задач прийняття рішень, в яких ціль особи, що приймає рішення, задається нечіткою множиною чітких відношень переваги. Побудовано функції належності нечіткої множини слабих та сильних ефективних альтернатив, досліджено їхні властивості і взаємозв’язок. The method of solving of decision making problems, in which the goal of decision maker is set by the fuzzy set of crisp preference relations, is offered. Membership functions of fuzzy sets of weak and strong effective alternatives are built, their properties and intercommunication are explored.