Перша всеукраїнська наукова конференція "Кочубіїв - Хаджибей – Одеса" - Мельник, O. (Чорноморська минувшина, 2015)
28-29 травня 2015 р. в Одесі на базі Одеського національного політехнічного університету пройшла Перша Всеукраїнська наукова конференція «Кочубіїв - Хаджибей - Одеса», присвячена 600-річчю міста. Організатором конференції виступила кафедра історії та етнографії України Одеського національного політехнічного університету (завідувач - доктор історичних наук, професор Григорій Гончарук). The First Ukrainian scientific conference «Kochubiiv, Khadzhybei, Odesa» devoted to 600-th anniversary of the took place on the base of Odessa national polytechnic university on the 28-29-th of May 2015. The Odesa national polytechnic university` department of history and ethnography of Ukraine (the holder of chair – D.Sc.; Prof. Hryhorii Honcharuk) was its organizer.