Информационная модель знаний сценарного анализа - Панкратова, Н.Д.; Малафеева, Л.Ю. (Проблемы управления и информатики, 2014)
Запропоновано інформаційну модель знань у вигляді гнучкого інструментарію для побудови, представлення та аналізу альтернатив сценаріїв розвитку майбутнього в наочному для аналітика вигляді з метою подальшого аналізу та відповідних рекомендацій для підтримки прийняття рішення ОПР. Для ефективної реалізації процесу сценарного аналізу в режимі on-line розроблено автоматизовані інструменти вилучення знань, узгоджений розподіл потоків даних їх обробки, засоби поглибленого аналізу досліджуваних предметних областей. The knowledge information model is a flexible toolkit for building, reporting and analysis of scenarios alternatives of the future in the visual for the analyst form with the purpose of further analysis and appropriate recommendations for decision making support of the DMP. In order to effectively implement the process of scenario analysis in on-line mode the automated means of knowledge extraction are developed as well as coordinated distribution of data flows of processing data and means of deep analysis of the studied subject areas.