Обрядові страви на кримськотатарському традиційному весіллі (кінець ХІХ – друга половина ХХ ст.) - Соболєва, О.В. (Сходознавство, 2008)
Стаття присвячена вивченню ритуальних злакових та м’ясних страв, що представлені в кримськотатарському традиційному весільному обряді. На базі опублікованих джерел та польових досліджень автора поданий огляд ритуалів, пов’язаних із приготуванням, розподілом та вживанням обрядової їжі. Статья посвящена изучению ритуальных злаковых и мясных блюд, представленных в крымскотатарском традиционном свадебном обряде. На основе опубликованных источников и полевых исследований автора рассмотрены ритуалы, относящиеся к приготовлению, распределению и потреблению обрядовой еды. This article studies ritual cereal and meat meals presented in Crimean Tatars wedding ceremonies. On the basis of published sources and author’s field researches the review of rituals connected with preparing, distribution and consumption of ritual meals is provided.