Групповое сближение при наличии фазовых ограничений - Бигун, Я.И.; Кривонос, И.Ю.; Чикрий, Ал.А.; Чикрий, К.А. (Проблемы управления и информатики, 2014)
Досліджується нестаціонарна ігрова задача групового зближення за наявності фазових обмежень на положення втікача. Отримано достатні умови на параметри конфліктно-керованого процесу, які забезпечують закінчення гри за скінченний час з заданих початкових положень. Результати ілюструються на прикладі простого групового переслідування в ситуації «оточення». The nonstationary game problem of group approach under state constraints is studied. Sufficient conditions on parameters of a conflict-controlled process are obtained which make it feasible to terminate the game in a finite time beginning from given initial positions. The results are illustrated on an example of simple group pursuit under condition of “encirclement”.