Идентификация систем и редукция порядка модели прямым вариационным методом - Губарев, В.Ф.; Визнюк, Е.В.; Пархомчук, Д.М. (Проблемы управления и информатики, 2014)
Досліджено процеси ідентифікації та редукції порядку моделі на основі прямого варіаційного методу. В детермінованому випадку було показано незалежність результатів ідентифікації від амплітуди вхідного сигналу, а також знайдено мінімально можливу з точки зору інформативності довжину інтервалу спостережень. У випадку наближених даних досліджено властивості стійкості моделей різних порядків. The processes of identification and model order reduction on the basis of a direct variational method are investigated. In the case of deterministic data, it was shown that the results of identification do not depend on the amplitude of the input signal, and the minimal informative length of the observation interval was found. In the case of approximate data, the stability properties of different models are investigated.