Нелокальная по времени двухточечная задача и задача оптимального управления для эволюционных псевдодифференциальных уравнений - Городецкий, В.В.; Дринь, Я.М. (Проблемы управления и информатики, 2014)
Доведено коректну розв’язність нелокальної за часом двоточкової задачі і задачі оптимального керування для параболічних псевдодиференціальних рівнянь з негладкими символами у просторі узагальнених функцій типу розподілень. The correct solvability of time-nonlocal two-point problem and optimal control problem for the parabolic pseudodifferential equations with nonsmooth symbols established on the space of generalized functions of distribution type is proved.