Нейронечеткая система управления силовой установкой гибридного автомобиля - Сериков, С.А. (Проблемы управления и информатики, 2014)
Розглянуто задачу адаптації керування силовою установкою гібридного автомобіля, що мінімізує векторний критерій якості за наявності обмежень на параметри стану і вектор керування. Наведено формальну постановку оптимізаційної задачі, а також розглянуто її розв’язання методом нейронечіткого керування на основі адаптивної критики. The problem of adaptive control by a hybrid car engine synthesis with vector quality criterion minimization and under constraints on the current parameters and control vector is considered. Formal statement of the optimization problem is given. The decision of this problem by a method of adaptive critic designs-based neural networks and fuzzy logic control is considered.