Методы анализа и оптимизации характеристик новой стратегии доступа в сотовых сетях связи - Меликов, А.З.; Пономаренко, Л.А. (Проблемы управления и информатики, 2014)
Запропоновано нову гібридну стратегію доступу в ізольованому стільнику бездротової мережі зв’язку, яка передбачає спільне використання схеми резервування каналів для нових викликів і схеми відтинання для h-викликів. Вважається, що тривалість зайняття каналу викликами різного типу різні. Розроблено точний і наближений методи розрахунку характеристик цієї стратегії, розв’язано задачі пошуку її оптимальних значень для досягнення заданого рівня якості обслуговування. A new hybrid strategy of access in an isolated cell of wireless communication network is proposed. In this strategy guard channels scheme for new calls and cutting off scheme for handover calls are used. It is assumed that the channel occupation times for calls of different types are different. Accurate and approximate methods for calculating the quality of service metrics of this strategy are developed. The problem of finding the optimal values of parameters of the proposed strategy in order to achieve a given level of service quality is considered.