Прогнозирование траекторий уединенных волн деформации в анизотропных упругих телах - Бомба, А.Я.; Турбал, Ю.В. (Проблемы управления и информатики, 2014)
Розглянуто частинні розв’язки рівнянь руху для анізотропних пружних тіл, що мають характер відокремлених структурно-стійких деформаційних збурень, локалізованих у деякій малій області. Досліджено траєкторії відповідних хвиль, що рухаються в області змінної густини. Запропоновано підхід до прогнозування траєкторій (ідентифікації відповідних параметрів), що зводиться до розв’язання експоненційної проблеми моментів. Partial solutions of motion equations for anisotropic elastic bodies in the form of selfreinforcing deforming disturbances localized in some small area is considered. Trajectories of corresponding waves motion in the field of variable density are investigated. It is proposed the approach to trajectories prediction (parameters identification) based on solving the moment problem.