Управление системой теплоснабжения с изменяемой структурой технических средств - Максимова, О.Б.; Давыдов, В.О.; Бабич, С.В. (Проблемы управления и информатики, 2014)
Наведено метод розв’язання задачі керування структурою об’єкта на прикладі системи теплопостачання. Керування здійснюється на основі багатокритерійної оптимізації, що враховує такі складові: якість забезпечення заданої температури; надійність та ефективність використаного обладнання, а також вартість енергоресурсів. Для пошуку найкращого розв’язку використано генетичний алгоритм. Наведено результати чисельного моделювання. A method of solving the problem of controlling the structure of the object on the example of the heat supply system is considered. Control is carried out on the basis of multicriteria optimization that takes into account such elements as: the quality of maintenance of the set temperature, the reliability and efficiency of the used equipment, and the cost of energy. A genetic algorithm is used to find the best solution. The results of numerical modeling are presented.