Оценка надежности восстанавливаемых (s–t)-сетей методом ускоренного моделирования - Кузнецов, Н.Ю. (Проблемы управления и информатики, 2014)
Розглянуто мережу з ненадійними ребрами. Проводиться відновлення ребер, що відмовили. Функції розподілу часу безвідмовної роботи та відновлення ребер можуть бути загального вигляду. Запропоновано метод прискореного моделювання, який дозволяє будувати незміщені оцінки ймовірності відмови мережі (переривання зв’язку між двома заданими вершинами s та t) у заданому проміжку часу. Знайдено умови, які гарантують обмеженість відносної похибки оцінки із зростанням надійності ребер. Чисельний приклад ілюструє ефективність запропонованого методу. A network with unreliable edges is considered. All failed edges can be repaired. Distribution functions of failure-free operation and repair time of edges are supposed to be of general type. A fast simulation method producing unbiased estimates for the network failure (interruption of connection between two given nodes s and t) in a given time interval is developed. It is proved that under some weak conditions an estimate has a bounded relative error with the increasing of edges reliability. Numerical example illustrates the efficiency of the method proposed.