Информационная модель многоуровневой системы выполнения конвейеризированных программ - Кротов, К.В. (Проблемы управления и информатики, 2014)
Сформульовано задачу побудови розкладів обробки даних конвеєризованими програмами та основних понять обробки. Формується інформаційна модель багаторівневої системи виконання конвеєризованих програм як сукупність множин наборів параметрів, які характеризують ресурси системи, використовувані нею при реалізації обробки даних, і задачі конвеєризованої обробки, що розв’язуються системою. Введено позначення для типів вхідних даних, які обробляються, вхідних в систему даних, обмежень на низку задач, що розв’язуються в системі, видів критеріїв, з використанням яких система визначає ефективні розв’язки у множині припустимих розв’язків. The formulation of the task of construction of schedules of processing data of conveyorized programs and the basic concepts of processing are completed, information model of multilevel system of execution conveyorized programs as sets of parameters that characterize the system resources. There introduced the notation for the types of input data, input data to the system, restrictions for sets of solved in the system tasks, types of criteria, which incorporate that the system performs determination of the effective solutions (schedules processing requirements) in the set of allowed solutions.