Управление резонансным электромагнитным вибрационным приводом с использованием алгоритма цифровой фильтрации на основе дискретного преобразования Фурье - Черно А.А. (Проблемы управления и информатики, 2014)
Запропоновано систему автоматичного керування амплітудою і частотою резонансного електромагнітного вібраційного приводу. Використовується алгоритм цифрової фільтрації на основі дискретного перетворення Фур’є, за допомогою якого визначаються амплітуда і фаза основної гармоніки вібрації. Таким чином забезпечено стійкість процесу керування відносно впливу вищих гармонійних складових коливань вібраційної установки. An automatic control system of electromagnetic resonant vibrational drive amplitude and frequency is proposed. The system uses a digital filtering algorithm based on the discrete Fourier transform, by means of which the amplitude and phase of vibration basic harmonic are determined. This provides the resistance of the control process to the influence of higher harmonic components of the vibrating unit.