Об аппроксимации решений одного класса задач оптимального управления для параболического уравнения с неограниченными коэффициентами - Горбонос, С.А. (Проблемы управления и информатики, 2014)
Досліджується задача оптимального керування параболічною системою з необмеженими коефіцієнтами. Запропоновано підхід, який дозволяє досягти розв’язку поставленої задачі керування через послідовність розв’язків задач оптимального керування, які задано на перфорованих підмножинах з фіктивними граничними керуваннями. The optimal control problems for parabolic system with unbounded coefficients are considered. It is shown that solutions of considered optimal control problem can be attained through the sequence of solutions to optimal control problems given on perforated subsets with fictitious boundary controls.