Математическое моделирование консолидационной динамики на основе дробно-дифференциального подхода - Булавацкий, В.М.; Кривонос, Ю.Г. (Проблемы управления и информатики, 2014)
Для опису аномальної динаміки консолідаційного процесу в деформованому частково насиченому геопористому середовищі вводяться нові (дробово-диференційні) математичні моделі. Згідно з випадками насиченості геопористого середовища чистою водою або сольовим розчином одержано аналітичні розв’язки поставлених в рамках цих математичних моделей одновимірних нестаціонарних крайових задач дробово-диференційної динаміки консолідаційного процесу в скінченній за геометричною змінною області. For the description of abnormal dynamics of consolidation process in a deformed partially saturated geoporous medium the new (fractional-differential) mathematical models are entered. According to cases of saturation of geoporous medium with the water alone or saline solution, the analytical solutions, within the framework of these mathematical models one-dimensional nonstationary boundary value problems on fractional-differential dynamics of consolidation process in finite on geometrical variable area are obtained.