О географической привязке космических снимков - Лебедев, Д.В. (Проблемы управления и информатики, 2014)
Досліджено задачу географічної прив’язки космічних знімків, що включає процедуру польотного калібрування знімальної апаратури космічного апарата дистанційного зондування Землі. Обґрунтовано можливість реалізації польотного калібрування за інформацією від єдиного знімка наземного полігону з відомими точковими орієнтирами. Наведено результати комп’ютерного моделювання, що підтверджують ефективність запропонованих алгоритмічних розв’язків. The problem of geographical coordinate determination of space images, including the in-flight calibration procedure of opto-electronic equipment of remote sensing SC has been investigated. The possibility of implementing calibration information from a single image with known ground polygon point landmarks has been substantiated. The results of computer simulation confirm the effectiveness of the proposed algorithmic solutions.