Козацтво в документах товариств української діаспори в Болгарії (1921-1939) - Бачинська, О.; Громович, У. (Чорноморська минувшина, 2017)
До уваги читачів пропонуються документи товариств «прокозацького» спрямування української діаспори в Болгарії, що містять інформацію про їх діяльність, політичні ідеї та лідерів протягом 1921-1939 рр. З’ясовано інформаційні можливості даних документів щодо історії козацьких організацій української діаспори в країнах Європи. Attention readers offer documents societies "prokozatskoho" (of the Cossacks) wing Ukrainian diaspora in Bulgaria, containing information on the activities of companies, their political ideas and leaders for years 1921-1939. information possibilities found out these documents on the history of Cossack organizations Ukrainian diaspora in Europe. Вниманию читателей предлагаются документы обществ «прокозацького» (прокозачего) направления украинской диаспоры в Болгарии, содержащие информацию о деятельности обществ, их политические идеи и лидеров в течение 1921-1939 гг. Выяснено информационные возможности данных документов по истории казацких организаций украинской диаспоры в странах Европы.