Методы комплексного анализа идентификации параметров квазиидеальных процессов в нелинейно двоякослоистых пористых пластах - Бомба, А.Я.; Гладкая, Е.Н. (Проблемы управления и информатики, 2014)
На основі синтезу числових методів квазіконформних відображень та сумарних зображень у поєднанні з декомпозицією області за методом Шварца розроблено метод розв’язання нелінійних модельних задач теорії комплексного квазіпотенціалу для нелінійно двошаруватих криволінійних областей за умов ідентифікації параметрів (коефіцієнта провідності, характерних значень потенціалу на еквіпотенціальних лініях розділу шарів і витрат через ділянки границі, обмежені лінями течії, що розділяють шари). It is developed the method for solving nonlinear model problems of complex quasipotential theory for nonlinear doubly-layered curvilinear domains under conditions of parameters identification (conductivity coefficient, characteristic values of the potential on the equipotential lines of layers section and rate of flows through border sections, bounded with flow lines that separated layers). The developed method is based on the synthesis of numerical methods of quasiconformal mappings and summary representations in conjunction with domain decomposition method by Schwartz.