Восстановление отсутствующих данных во временных рядах оптических спутниковых снимков с использованием самоорганизующихся карт кохонена - Скакун, С.В.; Басараб, Р.М. (Проблемы управления и информатики, 2014)
Запропоновано метод відновлення даних у часових рядах оптичних супутникових знімків середнього та високого просторового розрізнення. Метод базується на використанні карт Кохонена, що самоорганізуються. Точність відновлення проаналізовано на даних супутників Landsat-8 (30 м) і Січ-2 (8 м). Середня помилка відновлення склала 11 % (для даних Landsat-8) і 4 % (для даних Січ-2). This paper the use of self-organizing Kohonen maps (SOMs) for missing data reconstruction in time-series of high and medium spatial resolution optical satellite imagery is proposed. Efficiency of using SOMs is qualitatively assessed for Landsat-8 (30 m spatial resolution) and Sich-2 (8 m spatial resolution). Average error of reconstruction was 11 % for Landsat-8 and 4 % for Sich-2.