Особенности разработки учебных материалов и системы контроля знаний - Шахбазова, Ш.Н. (Проблемы управления и информатики, 2014)
Наведено прикладні результати досліджень, що базуються на сучасних математичних технологіях і методах аналітичного та інформаційного моделювання, що дозволяють проводити безперервний інтегрований навчальний процес, в якому студент зможе навчатися за допомогою інтелектуальних автоматизованих моделей і методів. Наведено рішення, на основі яких визначалась практична ефективність застосування інтелектуальних систем у навчальному процесі. Розглянуто рішення з контролю знань, що дозволять на якісно новому рівні визначити обсяг знань студентів The applied results of research which is based on modern mathematical technologies and methods of analytical and information modeling which in the end allows to perform continuous integrated educational process where the student will be able to study by means of intelligent automated models and methods are presented. Also, the paper presents decisions, as a part of element base, which are the basis of completed work on determining practical efficiency of intelligent systems application in educational process. In addition, decisions of knowledge control were also discussed which allow to determine the volume of student knowledge on new-quality level.