Стабилизация наблюдателей состояния нелинейных систем в условиях неопределенности - Онищенко, С.М. (Проблемы управления и информатики, 2015)
Проаналізовано основні способи розв’язання задач спостереження. Розглянуто задачу стабілізації спостерігачів стану нелінійних систем в умовах невизначеності та знайдено її розв’язок методом прискореного жорсткого синтезу нелінійних систем стабілізації. There are the main ways of solving problems of observation under analysis. The stabilization problem of nonlinear systems status observer under uncertainty is considered and its solution with accelerated hard synthesis of nonlinear systems stabilization method is proposed.