Задача распределения и маршрутизации транспортных блоков со смешанными вложениями и ее декомпозиция - Васянин, В.А. (Проблемы управления и информатики, 2015)
Розглянуто математичну модель нелінійної багатоекстремальної дискретної задачі розподілу та маршрутизації в багатопродуктовій мережі транспортних блоків з упакованими у них дрібнопартіонними потоками вантажів або повідомлень з різними адресами призначення. Обговорюються особливості її розв’язання для транспортної мережі і мережі передачі даних для нерозгалужених та розгалужених потоків при заданих обмеженнях на час доставки дрібнопартіонних потоків одержувачу і середній час затримки потоків. Запропоновано метод зведення розв’язання вхідної задачі до розв’язання деякої сукупності лінійних багатовимірних задач про ранець із зв’язуючими обмеженнями. Наведено результати чисельного моделювання розв’язання задачі на прикладі транспортної мережі. It is examined the mathematical model of the nonlinear multiextreme discrete problem of distribution and routing in the multicommodity network of transport blocks with nested small packages flows of cargoes or messages with different addresses of destination. The special features of its solution for a transport network and data transmission network for a nonramified and a ramified flows at restrictions on a time of delivery of small packages to the recipient and average time of a delay of flows are discussed. Method of reducing the solution of original problem to solution of some set of linear multidimensional knapsack problems with binding restrictions is offered. Results of numerical modeling of the solution of a problem on the example of a transport network are given.