Аналитическая реконструкция систем R-класса - Городецкий, В.Г.; Осадчук, Н.П. (Проблемы управления и информатики, 2015)
Розглянуто проблему реконструкції за однією спостережуваною змінною системи звичайних диференціальних рівнянь, що належить до R-класу. Вперше представлено аналітичні співвідношення, що зв'язують коефіцієнти оригінальної і стандартної систем для випадку спостережуваної змінної 3x системи R-класу. Проведено реконструкцію системи Ресслера за спостережуваною змінною z за допомогою поєднання чисельного методу та аналітичних перетворень. The problem of using one observable variable to reconstruct the R-class system of ordinary differential equations is considered. The analytical relations between the coefficients of the original and standard systems are first presented for the case of 3x observable variable of the R-class system. The Rössler system was reconstructed from the observable variable z using both numerical method and analytical transformation.