Моделирование динамики эколого-экономических систем с учетом экономической структуризации общества. Часть 1 - Григоркив, В.С.; Григоркив, М.В. (Проблемы управления и информатики, 2015)
Запропоновано динамічні моделі еколого-економічної взаємодії в умовах економічно структурованого суспільства. Моделі формалізуються у просторі змінних, до яких належать ліквідні заощадження (ліквідний капітал), включених в економічну структуру суспільних груп, ціна основного агрегованого продукту, тариф на утилізацію забруднення та обсяги забруднення довкілля. Вони призначені для проведення імітаційних досліджень динаміки еколого-економічних систем і розробки адекватних рекомендацій для прийняття відповідних управлінських рішень на практиці. Dynamic model of ecological-economic interactions in the economically structured society. Models are formalized in the spaces of variables, which include liquid savings (liquid assets) included in the economic structure of a society groups, the basic price of aggregate product, disposal rate on pollution and amount of pollution. They are designed for simulation studies of the dynamics of ecological-economic systems and developing appropriate recommendations for making appropriate management decisions in practice.