Алгоритмы согласования ориентации звездного датчика и камеры космического аппарата - Ткаченко, А.И. (Проблемы управления и информатики, 2015)
Розглянуто задачу уточнення параметрів взаємної орієнтації бортової знімальної камери і зоряного датчика у корпусі космічного апарата, що обертається навколо Землі, за спостереженнями топографічно прив’язаних наземних орієнтирів. Демонструються можливості низки алгоритмів розв’язання названої задачі за досить жорстких обмежень доступної інформації. Подано методики реалізації згаданих алторитмів та результати їх комп’ютерного моделювання. A problem of mutual attitude adjustment of onboard imaging camera and star tracker in a body of spacecraft which orbits about Earth is solved using observations of georeferenced landmarks. Possibilities of some algorithms of above-mentioned problem solution with pretty strict limitations are demonstrated. Methods of those algorithms realization and results of their computer simulation are presented.