Трансформація традиційної культури гагаузів під час голоду 1946-1947 років у селі Дмитрівка Болградського району Одеської області - Борлак, І. (Матеріали до української етнології, 2011)
У статті розглянуто трансформації традиційної культури гагаузів у роки голоду (1946–1947) у с. Дмитрівка Болградського району Одеської області на основі свідчень очевидців; з’ясовано фактори деформації традиційного укладу життєдіяльності гагаузів; окреслено основні зміни в родильній, весільній та поховальній обрядовості. The report is devoted to the study of the transformation of the traditional culture Gagauz during the 1946–1947 famine in the village of Dmitrovka, Bolgrad district of Odessa region, based on materials pohospodarskyh books and eyewitness testimony. Identified factors strain the traditional way of life Gagauz. Major changes were observed in maternity, wedding, and burial rites. В статье рассматриваются трансформации традиционной культуры гагаузов в годы голода (1946–1947) в с. Дмитровка Болградского района Одесской области на основе свидетельств очевидцев; выявляются факторы деформации традиционного уклада жизнедеятельности гагаузов; прослеживаются основные изменения в родильной, свадебной и погребальной обрядности.