Умови збереження традиційної етнорелігійної культури росіянами-старообрядцями Харківської губернії в XIX столітті - Арзуманова, Т. (Матеріали до української етнології, 2011)
Досліджено досвід збереження російськими старообрядцями власної культури та релігійних традицій у Харківській губернії. З’ясовано, що репресії з боку держави та переслідування суспільством сформували особливий тип етнорелігійної культури старовірів у ХІХ ст. The Russian Old Believers' maintenance of their own culture and religious traditions in Kharkiv province is investigated. A conclusion about the specific ethnic and religious Russian Old Believers' culture creation was drawn. Исследован опыт сохранения культуры и религиозных традиций русскими старообрядцами на Харьковщине. Сделан вывод о том, что репрессии со стороны государства и преследования обществом сформировали особый вид этнорелигиозной культуры староверов в ХІХ в.