До проблеми етнонаціональної ідентифікації студентської молоді Cлобожанщини (за результатами етносоціологічного дослідження) - Піскун, О. (Матеріали до української етнології, 2011)
У статті проаналізовано результати експедиційного дослідження; розкрито поняття «національна» та «етнічна ідентифікація», «ідентичність». Увагу зосереджено на питаннях мовної, релігійної, крайової, регіональної та національної ідентифікації. Розглянуто ідентитети, які впливають на процес формування етнонаціональної ідентифікації особистості. The results of the expedition investigation are analyzed in the article. The terms «national» and «ethnic identification», «identity» are outlined. Attention is paid to questions of language, religion, land, regional and national identification. The main traits that influence the process of the formation of the ethnic and national identification of the person are described. В статье проанализированы результаты экспедиционного исследования; раскрыты понятия «национальная» и «этническая идентификация», «идентичность». Внимание сосредоточено на вопросах языковой, религиозной, краевой, региональной и национальной идентификации. Рассмотрены идентитеты, влияющие на процесс формирования этнонациональной идентификации личности.