Наймитування дітей у сучасній українській культурі - Маліков, В. (Матеріали до української етнології, 2011)
У статті висвітлено проблему дитячої найманої праці як складової сучасної звичаєво-правової культури в Україні. На основі аналізу публіцистики, державного законодавства та міжнародних конвенцій автор розкриває особливості сприйняття цього явища в суспільному дискурсі та демонструє перспективи його подальшого дослідження. This paper highlights child wage labour as a part of contemporary customary law culture in Ukraine. By studying journalistic sources, state and international laws, and conventions, the author reveals the perception of this phenomenon in public discourse and outlines further research prospects. В статье освещается проблема детского наёмного труда как составляющей части современной обычно-правовой культуры в Украине. Изучая публицистику, государственное законодательство и международные конвенции, автор раскрывает особенности восприятия данного явления в общественном дискурсе и показывает перспективы его дальнейшего изучения.