Еволюція поняття «не своя» смерть у поховально-поминальній обрядовості болгар - Красько, Н. (Матеріали до української етнології, 2011)
У статті на основі польових досліджень розглянуто традиційне ставлення до тих, хто помер передчасно або наглою смертю, уявлення про «пережитий вік» (непомірно довге життя) та сучасне сприйняття цих категорій у середовищі болгар Приазов’я. In the article, based on the original field material, the traditional attitude toward dying a premature or violent death is examined is the «age picture» of the «spent age» (excessively long life), and the modern perception of these categories in the environment of Bulgarians of Priazov’ya. В статье на основе полевых исследований рассматривается традиционное отношение к тем, кто умер преждевременно или насильственной смертью, представление о «пережитом веке» (очень длинная жизнь) и современное восприятие этих категорий в среде болгар Приазовья.