Обрядове дійство в контексті сучасних інтеграційних процесів (за матеріалами традиційної календарної обрядовості) - Ковальчук, Н. (Матеріали до української етнології, 2011)
У статті розглянуто рівні і форми обрядових дійств у селянському побуті та на сценічних підмостках, їх висвітлення і пропагування в засобах масової інформації; проаналізовано ставлення різних категорій населення до традиційних обрядів. Levels and shapes of ritual actions in peasant everyday life and on the stage, their illumination and propagation in Mass Media are examined. The attitude of different categories of population to the popularising of traditional rituals is analysed. В статье рассмотрены уровни и формы обрядовых действий в крестьянском быту и на сценических подмостках, их освещение и пропаганда средствами массовой информации, сделан анализ отношения разных категорий населения к традиционным обрядам.