Календарні свята, звичаї, обряди села Липівка Томашпільського району Вінницької області - Чорний, В. (Матеріали до української етнології, 2011)
У статті на прикладі села Липівка, що на Вінниччині, розглянуто найважливіші зимові календарні свята українців – Різдво, Маланки й Василя, Водохреща, Колодій; наголошено на взаємозв’язку календарних і церковних свят, окреслено локальні особливості кожного свята. In the article on the example of a particular village are considered the most important calendar holidays of Ukrainians, such as Christmas, Malanka and Basil, Epiphany, and Kolodiy, focuses on the relationship between calendar and religious holidays, and local features of each holiday are highlighted. В статье на примере села Липовка, расположенного на Винниччине, рассматриваются самые важные зимние календарные праздники украинцев –Рождество, Маланки и Василия, Крещение Господнее, Колодий; делается акцент на взаимосвязи календарных и церковных праздников, выделяются локальные особенности каждого праздника.