Витоки ритуально-фольклорного образу тополі в українській культурі - Балушок, В. (Матеріали до української етнології, 2011)
На відміну від інших слов’янських народів, серед рослинних образів української духовної культури значне місце посідає тополя, яка з’явилася в результаті запозичення від тюрків. In contrast to other Slavic people, among plant images of Ukrainian spiritual culture, poplar occupies the first place, which appeared as a result of borrowing from the Turks. В отличие от других славянских народов, среди растительных образов украинской духовной культуры значительное место занимает тополь, который появился в результате заимствования от тюрков.