Традиційний народний одяг українців Поділля: стан наукового вивчення проблеми (90-ті роки XX - початок XXI ст.) - Іваневич, Л. (Матеріали до української етнології, 2011)
На підставі аналізу відомих і маловідомих праць у статті висвітлено історіографію проблеми дослідження традиційного народного одягу українців Поділля. Подано класифікацію, характеристику та наукову оцінку літературних джерел 90-х років ХХ – початку ХХІ ст., присвячених вивченню подільського народного костюма в цілому та його окремих складових зокрема. On the basis of an analysis of famous and unknown works, the historiography of the problem of studying the traditional national clothes of Podillya Ukrainians is shown in the article. The classification, characteristics, and scientific valuation of literary sources in the 90s of the ХXth – the beginning of ХХІth century are done, which are dedicated to the study of the national costume of Podillya as a whole and its individual components. На основании анализа известных и малоизвестных работ в статье раскрывается историография проблемы исследования традиционной народной одежды украинцев Подолья. Подаётся классификация, характеристика и научная оценка литературных источников ХVIII – начала ХХІ в., посвящённых изучению подольского народного костюма в целом и его отдельных составляющих в частности.