Взаємозв'язок традиційного одягового комплексу та селянського середовища Придніпров'я наприкінці XIX - на початку ХХ століття - Половна-Васильєва, О. (Матеріали до української етнології, 2011)
У статті досліджено традиційний одяговий комплекс Придніпров’я та його взаємозв’язок зі складовою селянського середовища – стінописом; визначено й охарактеризовано регіональні ознаки та спільні і відмінні риси. In the article, the traditional complex of clothes of Pridneprovia and its intercommunication are investigated with the component of the rural environment – a wall painting. Regional signs, and also general and distinctive lines, are certain and described. В статье исследовано традиционный комплекс одежды Приднепровья и его взаимосвязь с составляющей частью сельской среды – стенописью; определено и охарактеризовано региональные признаки, а также общие и отличительные черты.