Житлове будівництво українців Слобожанщини у XVIII-XX століттях - Сушко, В. (Матеріали до української етнології, 2011)
Стаття присвячена плануванню, особливостям будівництва та декорування традиційного житла українців Слобідської України від XVIII до кінця ХХ ст. Дослідження базоване на опублікованих джерелах відповідного періоду та на власних польових матеріалах. This text is about the traditional national architecture of the Ukrainians of Slobidska Ukraine in the period when the traditional culture was dominant. The main items concern the local peculiarities of planning and building the national traditional house. The article was written on the materials collected by the ethnographers at the end of the 18th and at the end of the 20th centuries, and in our days by the author herself. Статья посвящена планировке, особенностям строительства и декорирования традиционного жилья украинцев Слободской Украины от XVIII до конца ХХ вв. Работа опирается на опубликованные источники соответствующих периодов, а также на собственные полевые материалы автора.