Мотиви народної архітектури в сучасній українській поезії - Гудченко, З. (Матеріали до української етнології, 2011)
Стаття є спробою дослідити феномен народної архітектури в сучасній українській поезії як носія етнічної самобутності і як джерела патріотизму видатних поетів другої половини ХХ – початку ХХІ ст.: Ліни Костенко, Бориса Олійника, Івана Драча, Миколи Вінграновського, Вадима Крищенка, Дмитра Луценка та ін. This article is an attempt to investigate the phenomenon of folk architecture in modern Ukrainian poetry—as a carrier of ethnic identity and as a source of patriotism of the greatest poets in the second half of the 20th century and the beginning of the 21st century: Lina Kostenko, Boris Oleynik, Ivan Drach, Mykola Vingranovsky, Vadym Kryschenko, Dmytro Lytsenko, and others. Статья является попыткой исследовать феномен народной архитектуры в современной украинской поэзии как носителя этнического своеобразия и как источника патриотизма выдающихся поэтов второй половины ХХ – начала ХХІ в.: Лины Костенко, Бориса Олейника, Ивана Драча, Николая Винграновского, Вадима Крищенко, Дмитрия Луценко и др.