Ритуальні аспекти сучасної торговельної субкультури: матеріали одеського ринку «7-й кілометр» - Прігарін, О. (Матеріали до української етнології, 2011)
У статті на основі традиційних польових матеріалів розглянуто феномен ринкових інфраструктур сучасного міста; досліджено аспекти етнокультурної взаємодії, сталості традиційного досвіду та вироблення інноваційних практик формування торговельної субкультури; репрезентовано евристичні потенціали етнографічного методу у вивченні глобалізації як амбівалентного процесу імпорту загальнолюдських трендів та створення їх місцевих аналогів. On the basis of the field materials, the phenomenon of market infrastructures of modern cities is examined. The aspects of ethno-cultural cooperation are investigated, leading to the stability of traditional experience and the making of innovative practices in the formation of trade subculture. The heuristic potential of the ethnographic method is demonstrated in the study of globalization as a process of importing trends common to all mankind and the creation of their local analogues. На основе полевых материалов рассматривается феномен рыночных инфраструктур современного города; исследуются аспекты этнокультурного взаимодействия, устойчивости традиционного опыта и выработки инновационных практик в формировании субкультуры торговли; демонстрируется эвристический потенциал этнографического метода в изучении глобализации как амбивалентного процесса импорта общечеловеческих трендов и создания их местных аналогов.