Українці західноукраїнського регіону у світлі політичного русинства кінця XX - початку XXI століття - Кожолянко, Г. (Матеріали до української етнології, 2011)
У статті висвітлено етнополітичні процеси в Україні, розглянуто громадянські, політичні та науково-теоретичні аспекти русинства західноукраїнського регіону на початку ХХІ ст. The article researches ethnic-political processes in Ukraine. Components of social, political, and scientific aspects of Rysinstvo in Western Ukraine in the early 21st c. В статье исследуются этнополитические процессы в Украине, рассматриваются общественные, политические и научно-теоретические аспекты русинства западноукраинского региона в начале ХХІ в.