Модифицированный частотный метод структурно-параметрической идентификации систем - Мельничук, С.В. (Проблемы управления и информатики, 2015)
Розглянуто задачу ідентифікації лінійних стаціонарних динамічних систем у просторі станів за частотними характеристиками. Запропоновано удосконалений метод побудови апроксимуючих моделей в умовах обмеженої невизначеності. Задача визначення параметрів зводиться до мінімізації нелінійного функціонала, що дозволяє використовувати стохастичні методи пошуку розв’язку. The problem of linear time-invariant state-space system identification in frequency domain is considered. An improved method of approximate model constructing under bounded uncertainty is proposed. The parameters determination problem is reduced to minimization of nonlinear functional, allowing one to use stochastic methods for finding solutions.