Аналитическое представление функции плотности нормального распределения шума - Алиев, Т.А.; Мусаева, Н.Ф.; Сулейманова, М.Т.; Газызаде, Б.И. (Проблемы управления и информатики, 2015)
Розроблено технології і алгоритми знаходження аналітичного виразу функцій щільності нормального розподілу шуму, технології обчислення параметрів розподілу шуму з нульовим середнім. Проведено обчислювальні експерименти. Відзначено важливість та необхідність застосування отриманих результатів у системах слідкування, моніторингу, контролю, діагностики, прогнозу, ідентифікації, керування та ін. Technologies and algorithms for finding the analytic representation of the density function of normal distribution of noise have been developed. Technologies for calculating the distribution parameters for a noise with zero mean have been developed, Computational experiments have been conducted. The importance and relevance of using the obtained results in systems of tracking, monitoring, control, diagnostics, forecasting, identification, management, etc. has been pointed out.