Исследование асимптотических свойств непараметрических классификаторов на основе функций глубины - Анисимов, А.В.; Галкин, А.А. (Проблемы управления и информатики, 2015)
Досліджено непараметричні методи класифікації та їх асимптотичні властивості на основі використання функцій напівпросторової та регресійної глибини, що використовуються для побудови лінійних та нелінійних розділових поверхонь серед конкуруючих множин даних. Запропоновано повністю незалежний від розподілу підхід, де для мінімізації коефіцієнтів помилкової класифікації застосовується розподільне розташування багатовимірних даних. Nonparametric classification methods are considered as well as their asymptotic properties based on the use of half-space and regression depth functions that are used to build linear and nonlinear separating surfaces between competing sets of data. A fully distribution free approach is proposed where distributive location of multidimensional data is used to minimize misclassification coefficients.