О решении линейных матричных уравнений - Ларин, В.Б. (Проблемы управления и информатики, 2015)
Для знаходження розв’язків різних типів лінійних матричних рівнянь запропоновано алгоритм, що базується на апараті лінійних матричних нерівностей. Зазначається, що при використанні даного алгоритму слід враховувати особливості шуканого рішення (симетрична матриця і т.п.). Розглянуто можливість використання ітераційних процедур для підвищення точності розв’язків. На прикладах розв’язків різних типів лінійних матричних рівнянь показано ефективність запропонованого алгоритму. The algorithm of finding solutions of various types of the linear matrix equations is offered. The algorithm is based on the linear matrix inequalities. It is noted the opportunity, to take into account the feature of the searched solution (a symmetric matrix, etc.) at use of the given algorithm. On the examples of solving various types of the linear matrix equations, the efficiency of offered algorithm is shown.