Дискретные частотные характеристики непрерывных линейных систем - Балонин, Н.А.; Суздаль, В.С.; Соболев, А.В. (Проблемы управления и информатики, 2015)
Досліджено один з аспектів теорії лінійних динамічних систем, пов’язаний з вивченням спектральних характеристик оператора згортки на кінцевому інтервалі часу. Прикладне значення отриманих результатів в тому, що сингулярні функції оператора згортки мають ряд екстремальних властивостей та можуть бути корисні при вирішенні задач оптимального керування. One aspect of linear dynamical system theory with the study of the spectral responses of the convolution operator on a finite time interval is considered. The practical significance of the result is that singular functions of the convolution operator have extreme properties and may be useful for solving optimal control problems.